מה גורם לצרבת במהלך ההריון?
צרבת היא תופעה נפוצה בקרב נשים הרות, במיוחד בטרימסטר השלישי. צרבת משפיעה על נשים הרות ככל שההריון יותר מתקדם. בשלבי ההריון המוקדמים (טרימסטר ראשון) הצרבת משפיעה על 22% מכלל הנשים. בטרימסטר השני כבר משפיעה על 39% מהנשים ובסרטימסטר האחרון 72% מהנשים מעידות שסובלות מצרבת.
למה אחוז גבוה מנשים סובלות מצרבות במהלך ההריון? במהלך ההריון הגוף מייצר הורמונים שיכולים להאט את מערכת העיכול ועלולם לגרום לשסתום השרירי שבין הוושט לקיבה להרפות.
כתוצאה מכך, יש סיכוי גדול יותר שחומצה מן הקיבה תדלוף לתוך הוושט ותגרום לכאב של צריבה בחזה ובגרון. בנוסף, ככל שהתינוק גדל נוצר לחץ גדול יותר על הבטן שעלול גם הוא לדחוק את החומצה לתוך הוושט.
צרבת אינה מזיקה לתינוק, אך יכולה לגרום לאמא לתחושת אי נוחות משמעותית. רני נמנת עם תרופות לצרבת שניתן לקחת במהלך ההריון כל עוד שמקפידים על ההוראות כפי שמופיעות בעלון לצרכן.
אנו ממליצים לשוחח עם הרופא או הרוקח לפני נטילת תרופות בהריון.
תסמיני צרבת בהריון
תסמיני הצרבת שיכולים להופיע בזמן ההריון כוללים:
- כאב מתחת לצלעות
- תחושת צריבה בחזה ובגרון לאחר האכילה
- נוזל בעל טעם מר או חמוץ בחלק האחורי של הגרון או תחושת צריבה בגרון
- קושי בבליעה
טבליות רני כטיפול לצרבת במהלך ההריון
תשמחנה לדעת, שכל תכשירי רני מתאימים לשימוש במהלך ההריון (ובלבד שנוטלים אותם בהתאם להוראות המופיעות בעלון לצרכן). נוסחה המבוססת נוגדי החומצה קלציום קרבונט ומגנזיום קרבונט של רני פועלת באופן פיזי ולא על ידי חדירה לזרם הדם. רני מנטרל את החומצה בקיבה והופך אותה למים ולחומרים טבעיים נוספים, שלרוב מופרשים במהירות מהגוף באנשים בריאים.
מומלץ לשוחח עם הרופא או הרוקח לפני נטילת תרופות במהלך ההריון. חשוב לקרוא את התווית ואת העלון לצרכן. אם התסמינים חמורים או נמשכים יותר מ-14 ימים, יש לפנות לרופא.
טיפים למניעת צרבות במהלך ההריון
המזון שאתן אוכלות והאופן שבו אתן אוכלות אותו יכולים להשפיע על חומרת הצרבת.
להלן כמה טיפים שנועדו להקל על תחושת הצרבת:
- יש להימנע מאכילת מזונות שגורמים לרפלוקס חומצי (כמו אוכל מטוגן או חריף).
-
אכילה מהירה מדי של האוכל מגדילה את הסיכוי לצרבת. תנסו לאכול לאט.
-
עדיף לאכול חמש או שש ארוחות קטנות במקום שלוש ארוחות גדולות. מומלץ לרווח בין הארוחות כדי למנוע קיבה מלאה ודחיקה של תכולת הקיבה לתוך הוושט. במידה ואתן מעדיפות ארוחות גדולות במקום כמה ארוחות קטנות, נסו לאכול את הארוחה העיקרית בשעות הצהריים ואת ארוחת הערב מוקדם ככל האפשר. זה יאפשר למזון מספיק זמן לעבור דרך הקיבה ויפחית את הסיכוי לסבול מרפלוקס חומצי לפני השינה.
- עדיף לא לאכול לפני השינה. לאחר האכילה מומלץ לשבת במצב זקוף. שכיבה לאחר האכילה עלולה לגרום לפליטה של מזון ותכולת הקיבה. בשלב מתקדם יותר של ההריון כדאי לישון עם ראש מוגבה (על שתיים-שלוש כריות).
- זה לא קל, אבל שמירה על רוגע והימנעות מלחץ יכולים לסייע לזרימה חלקה יותר של אוכל במערכת העיכול.
- הימנעו משתיית כמויות גדולות של נוזלים במהלך הארוחה, שכן הנוזלים מדללים את מיצי הקיבה והופכים אותם ליעילים פחות. במקום זאת, הקפידו על שתיית מים מרובה בין הארוחות.
גם אם תפעלו לפי כל העצות הנוגעות למניעת צרבת במהלך ההריון, אתן עלולות עדיין לסבול מצרבות. החדשות הטובות הן שברוב המקרים הצרבות נעלמות לאחר הלידה. במידה ולא, מומלץ לפנות לרופא.
טיפים ועצות
חיים עמוסים יכולים להקשות מאוד על הבטן. עיינו בטיפים ובעצות הבאים הנוגעים לתסמינים של צרבת, רפלוקס ובעיות עיכול.
יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש. מכיל Calcium carbonate 680 mg, Magnesium carbonate 80 mg
המידע באתר בכלל ובעניין מוצר רני, מוגש כשירות לציבור. המידע המופיע באתר אינו מהווה חוות דעת מוסמכת ו/או תחליף להתייעצות עם גורמי הרפואה או הגורמים המקצועיים המוסמכים. החברה ממליצה שלא לפעול ללא ליווי מקצועי רפואי, אשר מסוגל להתאים את כלליות האמור באתר למצבך הפרטני.